top of page

NATO viršūnių susitikimo išvakarėse išskirtinis renginys pristatys Lietuvos gynybos naujoves

Coinvest Capital kartu su partneriais Vilniuje surengs išskirtinį renginį, kuriame bus pristatytos pažangiausios gynybos srities naujovės m. siekiant skatinti tarptautinį bendradarbiavimą šioje pramonėje. Renginio, surengto prieš #NATO viršūnių susitikimą, tikslas palengvinti diskusijas tokiomis temomis kaip novatoriškos karo strategijos, žymūs startuoliai ir turimos finansavimo galimybės Lietuvos gynybos ir dvejopo naudojimo prekių ekosistemoje.


Viktorija Trimbel, rizikos kapitalo fondo „Coinvest Capital“ generalinė direktorė

Liepos 10 d., #NATOsummit2023 Vilniuje proga vyks renginys "Inovacijos ir investicijos gynybai bei atgrasymui".


Renginio tikslas – skatinti būsimą vietos ir užsienio partnerių bendradarbiavimą gynybos ir dvejopo naudojimo technologijų srityje bei pademonstruoti Lietuvos informacinių technologijų įmonių, verslo akceleratorių, startuolių pažangą teikiant saugumo sprendimus.


"Norime, kad tarptautinė žiniasklaida ir NATO viršūnių susitikimo proga į Vilnių atvykę svečiai pamatytų, kokia gynybos verslo ekosistema Lietuvoje susikūrė nuo akceleratorių iki rizikos kapitalo fondų, kad svarbios naujovės čia gaminami – vietinės įmonės kuria naujus gynybai reikalingus produktus, sulaukia investicijų, kompetencijos auga ir plečiasi, tad tikrai turime ką parodyti ir ką švęsti“, – sako Viktorija Trimbel , rizikos kapitalo fondo „Coinvest Capital“, vieno iš renginio organizatorių, direktorė. "Siekiame, kad dalyviai užmegztų ryšius ir dalyvautų diskusijose apie greitai besikeičiantį NATO ir partnerių veidą' gynyba po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 m. pradžioje."


Tarp pagrindinių renginio temų – kokios naujovės būtinos, kad šiuolaikinis karyba būtų sėkminga ilgalaikėje perspektyvoje? Kas yra pagrindiniai sprendimų įkūrėjai ir startuoliai šioje erdvėje? Kokia finansavimo, pagreitinimo ir kuravimo ekosistema yra prieinama gynybos ir dvejopo naudojimo technologijų novatoriams?


Renginio metu vyks dvi atskiros diskusijos, susijusios su gynybos pramone ir ekosistema.


Pirmajame dalyvaus NATO pajėgų integravimo padalinio (NFIU) vadas Lietuvoje Peteris Nielsenas, Atlanto Tarybos vyresnysis mokslinis bendradarbis nerezidentas, buvęs NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas organizacijų valdymo klausimais Giedrimas Jeglinskas, Accenture pasaulinis dirbtinio intelekto ir duomenų gynybos pramonei vadovas Bryanas Richas ir Defense BattleLab Edvardas Ebbernas įkūrėjas. Šioje diskusijoje bus kalbama apie tai, kaip netradicinis karo Ukrainoje pobūdis kelia naujus iššūkius gynybai ir kokie sprendimai šiuo metu kuriami jiems spręsti. Diskusiją moderuos Lietuvos kariuomenės Mokymo ir doktrinos valdybos Karo instituto steigėjas, pirmasis direktorius, šiuo metu einantis patarėjo pareigas LTC (ret.) Valerijus Šerelis.


Antroji diskusija skirta aptarti, kodėl Lietuvos gynybos ir dvejopo naudojimo sprendimų ekosistema yra perspektyvi vieta inovacijoms ir investicijoms gynybos, atgrasymo ir saugumo srityje. Jame dalyvaus Nacionalinės plėtros agentūros "INVEGA generalinio direktoriaus pavaduotoja Inga Beiliūnienė; Viktorija Trimbel, Coinvest Capital direktorė ir INVEGA valdybos narė; Andrea Traversone, Amadeus Capital Partners vadovaujantis partneris ir Edvinas Kerza, ScaleWolf vadovaujantis partneris.


Laukiame galutinio patvirtinimo dėl dalyvavimo diskusijoje iš pirmojo pasaulyje daugiašalio NATO inovacijų fondo, Šiaurės Atlanto gynybos inovacijų akseleratoriaus (DIANA) vadovybės, ir Europos gynybos fondo atstovai. Diskusiją moderuos Andrius Milinavičius, Baltic Sandbox Ventures generalinis partneris.


Renginio metu taip pat planuojama (priklausomai nuo vykstančių derybų baigties) pasirašyti sutartis dėl rizikos kapitalo fondų ir verslo angelų konsorciumo, vadovaujamo Coinvest Capital, įgalioto investuoti į dvejopos paskirties inovacijas, planuojamo investavimo. pažangus lietuviškas startuolis, veikiantis šioje industrijoje.


Daugiau informacijos - renginio interneto svetainėje www.investingfordefense.com

3 peržiūros0 komentarų

Comentários


bottom of page